Nieuws archief

Match made in heaven

23 april 2024

Vandaag kon je de ware vinden bij de speeddate van de MKB Werkplaats!


Kom je ook naar de MKB Werkplaats speeddate sessie?

11 maart 2024

Ben jij op zoek naar die ene opleiding die jouw bedrijf verder kan helpen? Stagiairs? Of vind je het leuk om mee te denken over onderwijs in jouw branche? Kom dan op 23 april van 11:00 tot 12:30 naar de MKB Werkplaats Speeddate sessie.


Welkom in onze grotere werkplaats

01 maart 2024

Vanaf vandaag is de MKB Werkplaats te vinden in een nieuwe en vooral grotere werkplaats in Vechtclub XL! Nog meer ruimte voor ons beproefde concept: studenten koppelen aan vraagstukken uit het bedrijfsleven. In deze nieuwe ruimte kunnen we nog meer mensen elkaar laten ontmoeten, samenwerken, inspireren en creëren. 


In twee weken van opdracht naar compleet product, dat had ik nooit voor mogelijk gehouden!

10 januari 2024

Rik Mulder, mede-oprichter en directeur van Cây Circulair Interieur, vertelt enthousiast over de recente samenwerking met Nimeto-studenten. De opdracht: ontwikkel fotografie voor een social media campagne om meer bekendheid te genereren voor het hoogwaardige circulaire keuken/pantry-concept van Cây Circulair Interieur.


Update Like Charlie-studentenprojecten

11 december 2023

Jurren van der Gun heeft de afgelopen maanden intensief samenwerkt met verschillende studententeams van HU, Nimeto en GLU. Hij blikt terug met een positief gevoel. Het was een intensieve periode, maar zeker ook een inspirerende. Lees hier de update.


MA Masterclasses voor creatieve makers en zzp'ers

27 november 2023

MA Masterclasses bieden zowel ervaren als startende makers de kans zich verder te ontwikkelen.


MKB Werkplaats netwerklunch

21 november 2023

Terugblik op succesvolle netwerklunch die MKB Werkplaats Utrecht 21 november organiseerde.


Studenten aan de slag voor social kledingmerk Like Charlie

29 september 2023

Start up Like Charlie wil bijdragen aan het verbeteren van de mentale gezondheid van de jonge generatie. Studenten gaan aan de slag met het vergroten van de naamsbekendheid.


Studenten helpen softwaretool Bliep klaar te stomen voor introductie

12 september 2023

MKB Werkplaats Utrecht koppelde twee studententeams aan Bliep, een nieuwe AI tool die blogs genereert. Lees hier meer over het succesvolle project.


Opdracht Kalipo web app: Talent en eigenaarschap leiden tot mooie resultaten

31 juli 2023

Met stevig doelgroeponderzoek hebben de teams passende vormgeving ontwikkeld voor de interface die bijdraagt aan een betere ‘product-market fit'. Onlangs hebben de studenten hun eindpresentaties gegeven. Een heel tevreden opdrachtgever kijkt daar met gepaste trots op terug.


Comfy: Hoe maken we een klant-intakegesprek leuker?!

26 juli 2023

Studenten HU en UU werken succesvol samen aan de ontwikkeling van een interactieve tool die ingezet kan worden bij het intake-gesprek. Je leest er meer over in het interview met Hanne Hiensch van Comfy.


Trots op wat er bereikt is en met positieve energie door!

14 juli 2023

Zo halverwege het jaar is altijd een goed moment om terug te kijken op wat er allemaal gebeurd en bereikt is. Er zijn connecties gelegd, een prachtig portfolio van projecten opgebouwd en voldoende plannen om na de zomervakantie mee aan de slag te gaan.


Hold my Avocado: project de ONTWIKKELmeter

22 juni 2023

Lees het verhaal van Hold my Avocado, de Utrechtse onderneming die young professionals en bedrijven helpt om te groeien. In samenwerking met HU-studenten is hun nieuwe 'ONTWIKKELmeter' naar de volgende fase gebracht.


MKB Werkplaats & Bad Batch Craft Distillery

12 juni 2023

Het Utrechtse bedrijfsleven samenbrengen met studenten(teams), dat is waar we ons voor inzetten. We vertellen je er graag meer over aan de hand van het verhaal van Bad Batch.


Digitale Werkplaatsen zijn een katalysator voor samenwerking binnen het onderwijs

25 mei 2023

Presentatie van het onderzoek naar de impact van Digitale Werkplaatsen in Nederland op het onderwijs.


Mbo en hbo studenten laten samenwerken voor bedrijven. Hoe doe je dat?

14 april 2023

Interactieve sessie van MKB Werkplaats en Nimeto bij het Onderwijs & Onderzoek Festival van Hogeschool Utrecht levert interessante inzichten.


Samen Utrechts onderwijs maken

15 maart 2023

Zo'n honderd mensen uit het Utrechtse onderwijs en bedrijfsleven kwamen samen op de eerste MKB Werkplaats netwerklunch in Vechtclub XL.


Ons clubhuis is open

25 januari 2023

Eindelijk konden we met dit MKB werkplaats topteam het glas heffen op ons gloednieuwe clubhuis in de Vechtclub.


Dank voor de fantastische samenwerkingen dit jaar!

23 december 2022

Wij willen iedereen bedanken voor fantastische samenwerkingen dit jaar! Afgelopen jaar hebben we met enthousiaste studenten 45 toffe opdrachten gedaan voor het Utrechtse MKB.


Van harte welkom bij de MKB Werkplaats in de Vechtclub XL!

02 december 2022

Vanaf nu kan je ook bij ons langskomen in onze nieuwe fysieke werkplaats in bedrijfsverzamelgebouw Vechtclub XL!


Student team to the rescue

18 november 2022

Deze week zijn studenten van de Hogeschool Utrecht gestart voor Postcardshop Groeten Uit.


Nimeto nu ook aangesloten bij de MKB Werkplaats

02 november 2022

Goed nieuws! Nimeto is nu ook aangesloten bij de MKB Werkplaats Utrecht


Nog meer tevreden ondernemers geholpen met digitaliseren

13 september 2022

Sinds de start zijn er landelijk 6.229 studenten aan de slag gegaan en hebben 1672 ondernemers geholpen. Daar zijn wij erg trots op!


Infographic en aanbevelingen voor digitale uitjes

26 juli 2022

Studenten CMD gingen aan de slag voor VindiQu, een social startup die digitale uitjes organiseert voor mensen die noodgedwongen binnen zitten. De studenten hebben onder anderen een infographic gemaakt om makkelijk uit te leggen wat VindiQu precies doet.


Wij gaan na de zomervakantie met volle kracht verder!

15 juli 2022

Een mooi moment om terug te kijken en vooruit te kijken, maar ook om de waardering uit te spreken voor iedereen die de MKB werkplaats mogelijk maakt. Breng jouw opdracht in, vanaf half augustus nemen we dan graag contact met je op om te kijken naar de mogelijkheden.


Juni: MKB Werkplaats Utrecht aanmeldmaand!

02 juni 2022

Meld je nú aan voor het volgende schooljaar! We gaan komende weken ontdekken waarmee we je kunnen helpen. We matchen je met een groep studenten en gaan na de zomervakantie aan de slag!


Vrolijk Pasen!

17 april 2022

Dankzij de ideeën van de studenten CMD worden op een beurs 300 zakjes eitjes uitgedeeld met de tekst “Een UNii installeren is een eitje”.


MBO en HBO studenten staan weer in de startblokken

06 april 2022

MBO en HBO studenten staan weer in de startblokken om de komende weken ondernemers te gaan helpen met vraagstukken die de afgelopen weken binnen zijn gekomen.


Bezoek Klaas Verschuure

25 maart 2022

Wethouder Klaas Verschuure bracht een werkbezoek aan de MKB Werkplaats. Hier ontmoette hij studenten van MBO Utrecht die werken aan vraagstukken over digitalisering van ondernemers uit Overvecht.