Studenten aan de slag voor social kledingmerk Like Charlie

29 september 2023

Een team van studenten van Communicatie en Mulitmedia Design van Hogeschool Utrecht is gestart met een opdracht van het nieuwe kledingmerk Like Charlie.

Opdrachtgever Jurren van der Gun vertelt: “Met Like Charlie willen we bijdragen aan het verbeteren van de mentale gezondheid van de jonge generatie. Door het gebruik van positieve en unieke prints op de kleding en door aandacht, tijd en geld te stoppen in verschillende projecten. Charlie, het karakter, vindt het tof om dingen net even op een andere manier te doen dan de meeste mensen. Daar kun je een voorbeeld aan nemen: doe het op je eigen manier.” De studenten gaan in opdracht van Like Charlie een plan ontwikkelen om de naamsbekendheid te vergroten en de doelgroepen (Gen Z en millenials) effectief te bereiken.

Op de vraag waarom Jurren juist de samenwerking met studenten zoekt, antwoord hij het volgende: “Studenten kunnen met een vernieuwende scherpe blik kijken. Naar het bedrijf en naar de mogelijkheden. Bovendien vallen studenten zelf in de doelgroep, waardoor zij een grote affiniteit kunnen hebben met (het verhaal van) Like Charlie. Ik bied studenten de mogelijkheid een kijkje in de keuken te nemen van een startup en deel graag een stuk van mijn ervaring in de kledingbranche. Wat mij betreft krijgen en pakken de studenten de vrijheid om ideeën te testen en uit te voeren. Samen kunnen we echt impact maken.” 


De Hogeschool Utrecht-studenten ronden hun opdracht eind volgende maand af. Tegen die tijd geven we je graag een update. En dan kunnen we je vast ook meer vertellen over de studententeams van Nimeto Utrecht en Grafisch Lyceum Utrecht die het stokje daarna overnemen en de volgende opdracht van Like Charlie zullen oppakken.

 
Ben je nieuwsgiering naar dit betrokken brand? Kijk op likecharlieclothing.com


MKB Werkplaats Utrecht brengt ondernemer en studenten bij elkaar 

Ben je ondernemer en heb je zelf ook een uitdaging waar je een blik van buitenaf op wilt hebben? Laat ons weten. MKB Werkplaats Utrecht helpt je met het scherp krijgen van de onderzoeksvraag of behoefte en koppelt je aan studenten van de juiste opleiding(en) die onder begeleiding van hun docent met jouw vraagstuk aan de slag gaan. Wil je meer weten? Neem dan contact op via mkbwerkplaatsutrecht.nl/aanmelden of kom eens langs op onze locatie in Vechtclub XL.