Samen Utrechts onderwijs maken

15 maart 2023

 

Samen Utrechts onderwijs maken. Hiervoor kwamen ongeveer honderd mensen uit het Utrechtse onderwijs en bedrijfsleven samen bij elkaar op de eerste MKB Werkplaats netwerklunch in Vechtclub XL. Ons gemeenschappelijk doel? Kennismaken en ontdekken waar we elkaar kunnen versterken en helpen om het Utrechtse onderwijs te verbeteren.

Zo kunnen bedrijven het onderwijs helpen door (meer) praktijkopdrachten en casussen aan te dragen, zodat studenten leren te werken voor ‘echte’ opdrachtgevers en kennis maken met de uitdagingen uit de ‘echte’ praktijk. En kunnen onderwijsinstellingen in een multidisciplinaire vorm invulling geven aan actuele vraagstukken uit het bedrijfsleven. De aanwezigen kwamen informeel in gesprek en tot de ontdekking dat er volop mogelijkheden zijn voor samenwerkingen waar men wederzijds profijt van heeft.

Midden in de ruimte was een bord geplaatst waar men aan kon geven welke bijdrage kon worden geleverd. Daar is enthousiast gehoor aan gegeven. Een kleine greep daaruit: “We kunnen training bieden op het gebied van projectmatig werk”, “Studenten kunnen meekijken in verschillende facetten van onze onderneming”, “We kunnen gezamenlijke seminars tussen mbo en hbo aanbieden”. En ook “Top idee en lunch. Spread the word!”

Sommige partijen hebben elkaar al gevonden, anderen gaan we aan de hand van de ingebrachte ideeën bij elkaar brengen of helpen om er verder invulling en opvolging aan te geven. Benieuwd wat daar uitkomt? Of wil je zelf eens langskomen om de mogelijkheden te bespreken voor jouw bedrijf of onderwijsinstelling? Volg ons op LinkedIn of neem contact met ons op!