Branding Bad Batch Craft Distillery

Startup Bad Batch maakt unieke alcoholische dranken van groenten en fruit ‘buitenbeentjes’. Dat levert verrassende en kwalitatieve drankjes op in gelimiteerde oplage en gaat voedselverspilling tegen. Bad Batch wil een huisstijl inclusief flesetiket laten ontwikkelen, passend bij de doelgroepen van het merk.

Fysieke en digitale branding

Studenten aan de opleiding CMD hebben op basis van bestaande identiteit, een aanvullende fysieke en digitale branding van IT Rebels ontwikkeld. Daarnaast wenste IT Rebels een opzet van een component bibliotheek welke ze in Power Apps kunnen gebruiken. Ook kregen de studenten de vraag om een van de Power BI rapportages te voorzien van een nieuw design.

Designvoorbeelden voor klanten

Om het klanten nog makkelijker maken om mooie presentaties te maken helpt Bizplay ze graag op weg met designvoorbeelden. In dit project wilde Bizplay de studenten graag meer designvoorbeelden laten ontwikkelen en vooral laten kijken naar hoe ze die designvoorbeelden zouden kunnen inzetten in online marketing.

Merkverhaal vertalen naar doelgroep

Hoe kan het verhaal van Macnas  worden vertaald naar de doelgroep? Studio Macnas was benieuwd of ze vastzat in een soort tunnelvisie. Het leek haar verfrissend met studenten te kijken naar hoe het nu is en wat er beter kan.

Onwikkel een verleidings-campagne

Er ligt er een basis voor een echte verleidingscampagne klaar voor de duur van een jaar die Monkey Moves verder oppakt. Er is een communicatiestrategie ontwikkeld door studenten CMD aan de Hogeschool Utrecht met toffe uitwerkingen. Zo zijn de WhatsAAP spaarkaarten ontwikkeld en opgeleverd met validatie door onderzoek. Ook heeft Monkey Moves nu handvatten om zelf nieuwe kaartjes te ontwikkelen.

USP's effectief communiceren

Ons nieuwe procuct onderscheidt zich van andere producten in de markt. De hoofdvraag van dit project was; hoe kunnen we één of meer specifieke USP's snel en efficient overbrengen op de doelgroep zodat die geinteresseerd raken en actie ondernemen.

Online en offline storytelling

Studenten hebben onderzoek gedaan, advies rapporten gemaakt en vooral heel diverse media-uitingen gemaakt om het verhaal van Postcardshop Groeten Uit te vertellen en de merkbeleving aan te laten sluiten op de nieuwe, verjongde doelgroep.

Jouw vraagstuk en oplossing hier?

Heb je een uitdaging voor het onderwijs in de regio Utrecht?

Meld project aan

"Geweldig dat wij als Utrechtse organisatie via MKB Werkplaats Utrecht zijn gekoppeld aan 12 enthousiaste studenten van de Hogeschool Utrecht. In een paar weken tijd hebben ze in drie teams gewerkt aan een oplossing voor Stichting JobOn. Ze hebben in rap tempo een hele serie concepten bedacht en uitgewerkt over hoe wij ons FutureLab-programma slimmer onder de aandacht kunnen krijgen bij inwoners van de gemeente Utrecht, waaronder een multimedia campagne met designs voor bijvoorbeeld abri-posters. Ze hebben gesproken met inwoners, met stakeholders en zijn vervolgens heel enthousiast aan de slag gegaan. Dat heef voor ons veel relevante en nieuwe inzichten opgeleverd waar we concreet mee aan de slag gaan".

Pieter - JobOn