MKB Werkplaats & Bad Batch Craft Distillery

12 juni 2023

Het Utrechtse bedrijfsleven samenbrengen met studenten(teams), dat is waar we ons voor inzetten. We vertellen je er graag meer over aan de hand van het verhaal van Bad Batch. Bad Batch maakt unieke alcoholische dranken van 'buitenbeentjes’ die anders verspild zouden worden. Dat levert verrassende en kwalitatieve drankjes op in gelimiteerde oplage en gaat voedselverspilling tegen. 

Het begon met een brouwketel 

Maatschappelijk betrokken ondernemer Ivo Cerfontaine had een idee voor een circulaire destilleerderij waar alcoholische dranken gemaakt worden van waardevolle consumptiegrondstoffen die anders verspild zouden worden. Voor de ontwikkeling van een duurzame brouwketel zocht hij bewust de samenwerking met jonge mensen met frisse en misschien wel eigenzinnige ideeën om mee te sparren en geïnspireerd te worden. Met de hulp van technische studenten kon Ivo zelf ook nauw betrokken zijn bij de ontwikkeling wat niet het geval zou zijn als hij de opdracht had uitbesteed aan een ander bedrijf.  
 

Dat smaakt naar meer  

De samenwerking beviel zowel de studenten als opdrachtgever uitstekend. Na ingebruikneming van de ketel kon gestart worden met experimenten met ingrediënten en dranken. Maar een merk was er nog niet. De Werkplaats koppelde Bad Batch aan Het Bureau - de plek waar je als student aan het Grafisch Lyceum Utrecht (GLU) op school al werkervaring kunt opdoen – en studenten van Communicatie en Multimedia Design van Hogeschool Utrecht. Samen ontwikkelden zij een unieke huisstijl die inmiddels is doorgevoerd van het etiket tot de website en bedrijfsruimte.  


“De studenten van Het Bureau hebben recent de definitieve producten opgeleverd. Graag wil ik dan ook even aangeven, dat ik echt zeer blij ben met het resultaat. Dank voor de mooie samenwerking." 
 

Blik op de toekomst 

Na maanden experimenteren zijn onlangs de eerste twee batches op basis van bier en suikerriet op de markt gekomen. Een succesvolle start. En daar blijft het niet bij. Ivo bruist van de ideeën en wil daar graag met diverse studentengroepen aan verder werken.   


Matchmaking 

Voor MKB Werkplaats zit het hem in het scherp krijgen van de onderzoeksvraag of behoefte van de opdrachtgever en het koppelen met docenten en studenten van de juiste opleiding. Of liever opleidingen, want we zien ook toegevoegde waarde in het samenbrengen van teams van verschillende opleidingsniveaus en verschillende richtingen. Net als in het echte bedrijfsleven. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op via mkbwerkplaatsutrecht.nl/aanmelden of kom eens langs op onze locatie in Vechtclub XL.