In twee weken van opdracht naar compleet product, dat had ik nooit voor mogelijk gehouden!

10 januari 2024

Rik Mulder, mede-oprichter en directeur van Cây Circulair Interieur, vertelt enthousiast over de recente samenwerking met Nimeto-studenten. De opdracht: ontwikkel fotografie voor een social media campagne om meer bekendheid te genereren voor het hoogwaardige circulaire keuken/pantry-concept van Cây Circulair Interieur.

De resultaten overtroffen Rik’s verwachtingen. De studenten kwamen naast prachtige fotografie en social media posts, ook nog eens met advies voor logo, brandbook, social media strategie, styling, kleurgebruik en meer. De adviezen waren zeer concreet en toepasbaar. Het heeft dan ook al geresulteerd in aanscherping van het logo, website en inzet van social media. Daarnaast heeft het geleid tot bedrijfsmatige keuzes als meer focus op social media. De professionaliseringsslag levert ook veel positieve feedback van (potentiële) klanten.

Wat zo leuk was aan de samenwerking met de studenten volgens Rik? “De onderzoekende houding, kritische vragen en dat de studenten geen blad voor de mond namen. De samenwerking voelde gelijkwaardig en open en daarin ontstaan mooie dingen”. Rik geeft aan: “Wat een inspirerende periode. Het was een belevenis om het proces van zo dichtbij mee te maken. Styling en fotografie is een vak apart en het is bijzonder om te zien wat er allemaal bij komt kijken.”

Fotografieopdracht voor Nimeto-studenten

Interieurbouwer Cây is nog geen jaar geleden opgericht, maar timmert lekker aan de weg. Hun product – circulaire keukens – staat als een huis. Afgelopen jaar heeft Cây deelgenomen aan diverse beurzen en is het bedrijf uitgeroepen tot winnaar van de Duurzaam Wonen Award ‘Beste Duurzame Starter’, georganiseerd door The Substitute. Founders Rik Mulder en Len Blom hebben zich vooral gericht op het opstarten van hun bedrijf en productontwikkeling. En uiteraard op het aantrekken van klanten. De ‘virtuele etalage’ - branding en communicatie – was nog beperkt gevuld. Daar kon Cây wel wat hulp van buitenaf voor gebruiken.

MKB Werkplaats Utrecht bracht Rik Mulder in contact met Nimeto Utrecht. Samen met docent Ron Marcelis is de studentenopdracht geformuleerd en het project opgetuigd.  

Goede voorbereiding

Er is een strakke planning gemaakt, zodat studenten (en opdrachtgever) precies wisten wat wanneer opgeleverd moest worden. Door de kaders van de opdracht en het proces zo duidelijk te beschrijven, was er alle ruimte voor creativiteit. 9 studenten van Styling, Interieur en Vormgeving zijn binnen het project met fotografie styling en content design aan de slag gegaan.

Concept ontwikkelen in een pressure cooker

Het ontwikkelproces vond in hoog tempo plaats. Op maandag een kick-off waarbij de briefing werd toegelicht, de week daarop was een feedbackmeeting, en aan het einde van de tweede week was de eindpresentatie waarbij de concrete producten werden opgeleverd.

Alle 9 studenten zijn individueel langs geweest in de showroom in Rhenen om daar te stylen en fotograferen. Einde van de tweede week waren de eindpresentaties in de vorm van een mooie expositie bij Nimeto. De opbrengst is echt indrukwekkend te noemen.

MKB Werkplaats Utrecht brengt ondernemers met studenten samen 

Ben je ondernemer en heb je zelf ook een uitdaging waar je een blik van buitenaf op wilt hebben? Laat ons weten. MKB Werkplaats Utrecht helpt je met het scherp krijgen van de onderzoeksvraag of behoefte en koppelt je aan studenten van de juiste opleiding(en) die onder begeleiding van hun docent met jouw vraagstuk aan de slag gaan. Wil je meer weten? Neem dan contact op via https://mkbwerkplaatsutrecht.nl/aanmelden of kom eens langs op onze locatie in Vechtclub XL.