Hold my Avocado: project de ONTWIKKELmeter

22 juni 2023

Waar wij ons dagelijks voor inzetten bij de MKB Werkplaats Utrecht? Het Utrechtse bedrijfsleven samenbrengen met studenten(teams) om beide te versterken. Lees het verhaal van Hold my Avocado, de Utrechtse onderneming die young professionals en bedrijven helpt om te groeien. 

Van idee naar concrete tool

Arjan Brons - ondernemer, ontwikkelaar van de ‘financial life’-AVOCADO-strategie®, de E-courses DurF (Design your Future) en auteur van ‘Financieel wendbaar in het nieuwe normaal' - is van mening dat je meer bereikt met een ondernemende spirit. Samen met een studievriend ontwikkelde hij een format waarmee ondernemers in het mkb geholpen worden om hun medewerkers te ondersteunen in hun ontwikkeling. In tegenstelling tot veel andere HR-diensten, bekijkt dit format de ontwikkeling niet vanuit de werkgever, maar vanuit de individuele werknemer. Een aanpak die veel beter aansluit bij de werknemer en daarmee vanuit persoonlijke kracht een bijdrage levert aan de organisatie. Ze schreven het idee in voor de Spaendonck startup challenge (finale plek!) en zagen kans om het idee uit te werken naar een concrete en schaalbare software-oplossing. Ze noemen het voorlopig de ONTWIKKELmeter.

Verhogen desirability en vermarkten 

Een werkende tool is een mooie basis. Arjan wilde graag met behulp van jonge mensen kijken of de tool aantrekkelijker gemaakt kon worden. En ook heel belangrijk: onderzoeken hoe deze tool bij werkgevers te krijgen. Via Ondernemer Centraal kwam Arjan met hulp van MKB Werkplaats in contact met de docent Jonas Moons en zijn studenten van Communicatie & Multimedia Design van de Hogeschool Utrecht. 

Er is bewust gezocht naar samenwerking met studenten, omdat zij een ander perspectief hebben en daarmee het idee weer verder zouden kunnen brengen. 

De afgelopen periode is door 3 studententeams gewerkt aan deelprojecten: 

-          De omgeving waar de tool in te vinden zal zijn

-          De tool aantrekkelijk(er) maken, bijvoorbeeld door gamification

-          Wat gebeurt er nadat de tool is gebruikt/ingevuld (opvolging geven)

Conceptueel heel sterk 

De teams werkten nauw samen met Arjan en stelden scherpe vragen. Ze hadden de drive om een goed eindresultaat op te leveren. De richtingen en het advies waar zij mee terug kwamen waren volgens Arjan verrassend goed. 

Arjan Brons is dan ook erg positief over de kennis en kunde van de studenten. “De studenten waren vooral conceptueel heel sterk en brachten nieuwe kennis mee vanuit hun opleiding. Ze hebben met hun vragen en voorgestelde richtingen de propositie strak neergezet.”

Het is dan ook de bedoeling om vervolgstappen in de ontwikkeling van de ONTWIKKELmeter te zetten samen met andere studententeams. Op gebied van gamification bijvoorbeeld. En de tool heeft nog geen naam, dus er zijn nog genoeg aspecten waar studenten hun tanden in kunnen zetten!

Matchmaking

Voor MKB Werkplaats zit het hem in het scherp krijgen van de onderzoeksvraag of behoefte van de opdrachtgever en het koppelen met docenten en studenten van de juiste opleiding. Of liever opleidingen, want we zien ook toegevoegde waarde in het samenbrengen van teams van verschillende opleidingsniveaus en verschillende richtingen. Net als in het echte bedrijfsleven. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op via mkbwerkplaatsutrecht.nl/aanmelden of kom eens langs op onze locatie in Vechtclub XL.