Bezoek Klaas Verschuure

25 maart 2022

Geen idee hoe je digitalisering in jouw bedrijf kunt aanpakken? Stap binnen bij de MKB Werkplaats Utrecht

Kan een webshop bijdragen in omzetgroei, hoe zet je social media in om je klanten aan je bedrijf te binden, hoe kun je efficiënter werken door automatisering? Zit jij als Utrechtse mkb-er ook met dit soort vragen? Weet dan dat je daarvoor terecht kunt bij de MKB Werkplaats Utrecht.

 

Begin 2022 is de MKB Werkplaats Utrecht geopend; een initiatief tot stand gekomen met ondersteuning van de U-TECH Community. Hier worden ondernemers met vragen over digitalisering gekoppeld aan studenten van Utrechtse mbo’s en hogescholen. Het biedt ondernemers de mogelijkheid om kennis in huis te halen en de studenten doen praktijkervaring op door te werken aan echte vraagstukken. Donderdag 24 maart bracht wethouder Klaas Verschuure van gemeente Utrecht een werkbezoek aan de MKB Werkplaats. Hier ontmoette hij studenten van MBO Utrecht die aan de slag zijn gegaan met vraagstukken over online marketing en digitalisering van ondernemers uit Overvecht. 

 

Vraag en aanbod bij elkaar brengen

Medewerkers van MKB Werkplaats legden uit hoe zij de match maken tussen de vragen van ondernemers en de studenten die zich hierop storten. Het soort vraagstuk bepaalt bij welke opleiding (ICT, communicatie, design, marketing) en bij welke instelling (ROC Midden Nederland, MBO Utrecht, Grafisch Lyceum, HKU en Hogeschool Utrecht) de vraag wordt opgepakt. Het kan ook gebeuren dat studenten van verschillende opleidingen samenwerken.  

 

Talent ontwikkelen

Partners uit het werkveld (Rabobank, DOK030, Gemeente Utrecht, U-TECH community) bespraken met de wethouder de relevantie van de MKB Werkplaats voor het werkveld. Niet alleen levert de inzet van studenten waardevolle oplossingen voor lokale ondernemers, maar ook wordt het talent van studenten zichtbaarder en doen zij waardevolle praktijkervaring op.