Succesverhalen / Een klant-intakegesprek moet toch leuker kunnen?!

Een klant-intakegesprek moet toch leuker kunnen?!

Een nieuwe samenwerking begint voor de merkstrategen van marketingbureau Comfy altijd met een uitvoerige intake. Ze vragen hun nieuwe klant het hemd van het lijf. De opdracht aan de studenten: ontwikkel een interactieve tool die helpt de benodigde informatie in een kick-off meeting boven tafel te halen op een leuke manier.


Uitdaging

Een nieuwe samenwerking begint voor de merkstrategen van marketingbureau Comfy altijd met een uitvoerige intake. Ze vragen hun nieuwe klant het hemd van het lijf. Deze intakegesprekken zijn intensief en nogal eenzijdig; de een stelt de vragen, de ander geeft antwoord. Dat moet toch leuker en meer inspirerend kunnen?

Matchmaking

Hanne Hiensch en Marion van Bennekom, de merkstrategen van Comfy kwamen in contact met MKB Werkplaats Utrecht. Michiel Rovers koppelde de opdrachtgever aan teams met studenten van zowel Communicatie en Multimedia Design (Hogeschool Utrecht) als ICT (Universiteit Utrecht). De interdisciplinaire samenwerking was een gouden greep en de teams pasten goed bij opdrachtgever Comfy. Hanne spreekt van “een hele goede match van beide kanten".

Project

De opdracht aan de studenten: ontwikkel een interactieve tool die helpt de benodigde informatie in een kick-off meeting boven tafel te halen op een leuke manier. Gedurende 10 weken zijn drie teams met de uitdaging aan de slag gegaan. De studenten werden begeleid door hun docent Carolijn Schrijver. Er was een heldere taakverdeling in de teams en communicatie verliep prettig. Als opdrachtgever was Comfy op diverse momenten in het ontwikkeltraject betrokken; van briefingsgesprek en tussentijdse afstemmingen (en waar nodig bijsturen) tot de eindpresentatie.

Resultaat

De eindpresentatie leverde drie heel verschillende en zeer bruikbare oplossingen. De ideeën waren goed doordacht, goed onderbouwd, passende bij de doelgroep en er zit veel potentie in.

Comfy is gestart met het uitwerken van een eerste voorstel; een spinning wheel met vragen en onderwerpen. Super concreet en snel te realiseren.  

Een tweede idee – een bordspel – gaat er zeker ook komen. Dat heeft wat meer tijd nodig om uit te werken, maar dat ziet Comfy wel zitten.