Succesverhalen / Scherpe propositie voor HR tool ONTWIKKELmeter

Scherpe propositie voor HR-softwaretool ONTWIKKELmeter 

Met de ONTWIKKELmeter kan een ondernemer de medewerkers ondersteunen in hun ontwikkeling. De tool gaat daarbij uit van de individuele werknemer. Een aanpak die veel beter aansluit bij de werknemer zelf, zodat die vanuit persoonlijke kracht een bijdrage kan leveren aan het bedrijf. Om de propositie aan te scherpen voor verdere ontwikkeling zijn studenten van Communicatie en Multimedia Design aan de slag gegaan.


Uitdaging

Arjan Brons (Hold my Avocodo) ontwikkelt een schaalbare software-oplossing voor ondernemers in het mkb. Met de ONTWIKKELmeter - dit is nog een werktitel - kunnen zij hun medewerkers ondersteunen in hun ontwikkeling. De tool doet dit vanuit de individuele werknemer. Een aanpak die veel beter aansluit bij de werknemer, die daarmee vanuit persoonlijke kracht een bijdrage kan leveren aan het bedrijf. Er is behoefte aan aanscherping van de propositie om volgende stappen te kunnen zetten.

Matchmaking

Via Ondernemer Centraal kwam Arjan met hulp van MKB Werkplaats Utrecht in contact met de docent Jonas Moons en zijn studenten van Communicatie & Multimedia Design van de Hogeschool Utrecht. Er is bewust gezocht naar samenwerking met studenten, omdat zij een ander perspectief hebben en daarmee het idee weer verder zouden kunnen brengen.  

Project

Studententeams hebben gewerkt aan 3 deelprojecten:

  • De omgeving waar de tool in te vinden zal zijn
  • De tool aantrekkelijk(er) maken, bijvoorbeeld door gamification
  • Wat gebeurt er nadat de tool is gebruikt/ingevuld (opvolging geven)

Resultaat

De teams werkten nauw samen met Arjan en stelden scherpe vragen. Ze hadden de drive om een goed eindresultaat op te leveren. De richtingen en het advies waar zij mee terug kwamen waren volgens Arjan verrassend goed. “De studenten waren vooral conceptueel heel sterk en brachten nieuwe kennis mee vanuit hun opleiding. Ze hebben met hun vragen en voorgestelde richtingen de propositie strak neergezet.”