home / vraag en aanbod / Ons digitale archief toegankelijk en interactief maken

Ons digitale archief toegankelijk en interactief maken


📜✨ Verrijk de ervaring bij Het Utrechts Archief! ✨🏛️

🔍 Over Het Utrechts Archief
Als bewaker van de rijke geschiedenis van Utrecht, verzamelen en bewaren wij essentiële historische bronnen en maken deze toegankelijk voor het publiek. Met onze tentoonstellingen aan de Hamburgerstraat en een omvangrijk digitaal archief brengen we de verhalen van Utrecht tot leven.

🎯 De uitdaging
Hoewel onze tentoonstellingen een prachtige inkijk geven in de lokale geschiedenis, vertellen ze slechts een deel van het verhaal. We streven ernaar om onze bezoekers een diepere duik te laten nemen in ons digitaal archief tijdens hun bezoek, op een manier die zowel toegankelijk als integratief is.

💡 Jouw missie
We dagen je uit om een interactieve oplossing te ontwerpen die het voor bezoekers makkelijk maakt om ter plekke onze uitgebreide digitale collectie te verkennen. Denk aan installaties met schermen, geavanceerde AI-toepassingen of zelfs een dedicated applicatie - wij staan open voor jouw innovatieve ideeën! We zoeken naar meer dan alleen een laptop op een tafel; jouw concept moet uitnodigen tot ontdekken en leren.

🏆 Criteria voor succes

  • Een oplossing die bezoekers natuurlijk laat overgaan van fysieke tentoonstelling naar digitale verdieping.
  • Moet praktisch uitvoerbaar zijn binnen onze bestaande ruimtes, herhaalbaar op meerdere locaties of makkelijk mee te nemen door de tentoonstelling heen.
  • Een aantrekkelijke en uitnodigende presentatie van onze digitale bronnen.

🌍 Belangrijke aandachtspunten

  • Onze digitale collectie is niet geoptimaliseerd voor mobiele telefoons; je ontwerp moet dus rekening houden met andere technologische oplossingen.
  • Het ontwerp moet meertalig (Nederlands en Engels) en toegankelijk zijn voor een breed publiek.
  • Denk aan de mogelijkheid van een centrale plek of mobiele units die in verschillende tentoonstellingsruimtes werken.

📽️ Extra materiaal
Een introductievideo van Het Utrechts Archief is beschikbaar om je een beter beeld te geven van onze missie en middelen.

🎨 Ontwerp de toekomst van historische beleving
Ben jij klaar om de manier waarop bezoekers de geschiedenis ervaren te transformeren? Help ons het verhaal van Utrecht nog boeiender te maken, laten we samen de geschiedenis tot leven brengen!

Bekijk briefing

Reageer

Bedankt voor het bericht!

Geplaatst voor
Het Utrechts Archief

Type opdracht
Project

Status
Open

Startdatum
01 mei 2024