Waarom de MKB werkplaats?

De MKB werkplaats is een plek waar je als ondernemer terecht kan om je eerste stap te zetten met digitaliseren. Bereik je klanten beter, werk efficiënter, verhoog je winst of pas je aan, aan deze uitdagende (digitale) tijd.

Als ondernemer word je geholpen door studenten uit het hbo, mbo of wo, die samen met docenten en experts, op maat een oplossing voor je vraag zoeken. Denk daarbij aan het slim gebruik maken van technologieën op het gebied van online sales & marketing, data en (kantoor)automatisering. Van je website op orde krijgen tot het inzetten van voorspellende algoritmes, slim gebruik van social media of een automatisch bestelsysteem. Niet alleen krijgt je een oplossing voor je vraag, ook geef je studenten de kans aan te slag te gaan met een echte opdracht en maak je kennis met de werknemers van de toekomst.

Online en offline marketing

 • Hoe kunnen we media aandacht genereren voor ons product of dienst?
 • Hoe introduceren wij ons product op een creatieve manier in de 5 grote steden en activeren wij onze doelgroep?
 • Welke mediavorm is het best om de boodschap uit te dragen?
 • Hoe kunnen wij ten overvloede van alle media en communicatieuitingen onze doelgroep bereiken en aanzetten om onze dienst te proberen?
 • Hoe kunnen wij onze communicatiemiddelen verbeteren?


Optimalisatie (website, product of dienst)

 • Hoe kunnen we het gebruik van onze dienst verhogen?
 • Hoe kunnen we waarde toevoegen voor deelnemers voor, tijdens en na een door ons georganiseerd event?
 • Hoe kunnen we activiteiten en informatie over zorg, sociale domein en cultuur toegankelijk maken voor diverse doelgroepen?
 • Hoe krijgen wij meer response/engagement op onze vragenlijst en nieuwsbrief, hoe kunnen deze aantrekkelijker gemaakt worden?
 • Welke facetten van onze dienstverlening kunnen wij automatiseren?


Data

 • Wat kunnen wij nog meer betekenen in een wereld waarin data alom aanwezig zijn?
 • Als wij een winkel zouden openen, hoe zouden we dan digitale middelen kunnen gebruiken om onze missie over te brengen bij het publiek?
 • Hoe kunnen we het gebruik van onze producten door onze doelgroep analyseren?


Ontwerpen

 • Hoe zet je op een slimme en goede manier online vormgeving neer: hoe creëer je een stijl die feilloos kan worden doorvertaald naar verschillende disciplines?
 • Hoe creëer je met de verschillende digitale media een tentoonstelling binnen en buiten de muren van een museum?
 • Wat heeft een medewerker nodig om met de juiste kennis en informatie zijn/haar functie  gedurende het inwerktraject succesvol te vervullen?
 • Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de doelgroep stopt met het eenmalig gebruik van plastic en ons duurzame alternatief gaan aanschaffen?
 • Hoe betrekken we onze doelgroep bij onze duurzaamheidsambities, -projecten en -activiteiten?

Aangesloten opleidingen

Nimeto

Het vormgeven van een ruimte. Op welke manier dan ook. Binnen, buiten of allebei. Door te bedenken hoe dat kan of juist door te doen. Of allebei. Bij Nimeto kun je terecht voor beiden. Onze studenten zijn creatieve ruimtemakers. Om een idee van de opleidingen te geven: styling, interieur en vormgeving, media en communicatie en Signmaking, en Wayfinding. Tijdens de projectweken worden opdrachten voor organisaties uitgevoerd. Een mooie kans voor bedrijven om kennis te maken met de vaardigheden en inzichten van de nieuwe generatie. En voor de studenten om concrete werkervaring op te doen en te werken aan hun portfolio.

Soort opdrachten: Huisstijl ontwikkeling, conceptontwikkeling voor een etalage, event of beursvloer, content creatie, social media campagne, promotiefilm, corporate fotografie, merkbeleving, storytelling etc.

Communicatie en Multimedia Design

is de opleiding waar studenten leren met een frisse blik naar communicatie-uitdagingen van bedrijven te kijken en daar creatieve oplossingen voor te ontwerpen. Het doel: de beste manieren vinden waarop een communicatie-vraagstuk van een organisatie kan worden opgelost. Hierbij kijken ze niet alleen naar digitale mogelijkheden (zoals naar een website, social media of een app) maar ook naar andere invullingen (van een poster/flyer/boekje tot bijvoorbeeld een boodschap op een stoeptegel of op de achterkant van een kassabonnetje). Hierbij wordt altijd getest hoe een doelgroep hierop reageert en wordt aan de hand van die resultaten geschaafd aan de oplossing. Wil je dus een frisse blik en een creatieve oplossing voor jouw vraagstuk? Laat dan jouw vraag achter op het invulformulier van de MKB Werkplaats

Grafisch Lyceum Utrecht

Het BUREAU is dé plek voor de nieuwe mediamakers van het Grafisch Lyceum Utrecht. Op school werken we aan echte opdrachten, voor echte opdrachtgevers. Dit doen we met studenten van de opleidingen Grafische Vormgeving, Webdesign, Webdevelopment, Animatie en Audiovisuele Vormgeving en Crossmedia, zo hebben wij ontzettend veel skills in huis. 

Waar kun je ons voor vragen? Denk bijvoorbeeld aan huisstijlen, websites, webshops, posters, boeken, apps, animaties, fotografie, video en campagnes. En ook voor websiteonderhoud en het bijhouden van socials. Of voor iets dat hier nog niet tussen staat. Neem vooral contact op als je een idee, opdracht of vraag hebt!

Smart Business Network

Het samenbrengen van beroepspraktijk en onderwijs. Dat is binnen de opleiding Commerciële Economie van de Hogeschool Utrecht de taak van het Smart Business Network. Het HU Smart Business Network is dé plek waar studenten, docenten, alumni en beroepsprofessionals samenkomen.

Voor jou als professional de kans om in contact te komen met ambitieuze studenten, betrokken docenten, alumni en andere professionals uit het domein Commerciële Economie. Bijvoorbeeld met jouw commerciële vraag, opdracht of project. Maar ook het organiseren van gastcolleges, praktijkworkshops en bedrijfsbezoeken gebeurt vanuit het netwerk. Zoek jij dus de aansluiting bij sales- en marketingonderwijs en kom je graag in contact met onze ambitieuze studenten? Meld je opdracht dan aan bij het Smart Business Network en maak samen met onze studenten Commerciële Economie meerwaarde waar. 

Soorten opdrachten en onderwerpen: marketingplan, online marketingplan, salesplan, doelgroeponderzoek, customery journey, social media marketing, digital marketing, exportmarketingplan, brand management, websiteanalyse, gastcollege, bedrijfsbezoek, etc.